Ласкаво просимо до кримськотатарського розділу Вікіпедії!

Якщо ви маєте запитання, то можете поставити їх на сторінці обговорення посольства.

Якщо ви не зареєстровані, то зареєструйтесь, вам буде значно простіше працювати. Для цього натисніть на крайній правий напис зверху (Kiriş / Qayd oluv), після чого з'явиться нова сторінка. Натисніть Qayd ol, заповніть поля (зверху вниз ім'я, двічі пароль, адресу електронної пошти) і натисніть на клавішу вводу. Після реєстрації натисніть зверху в меню налаштувань (sazlamalarım) і виберіть в полі İnterfeys tili мову інтерфейсу, яка є для вас найбільш зручною.

В категорії користувачів за мовами можна знайти користувачів, що розмовляють спільною для вас мовою, і за потреби залишити їм повідомлення на їхній сторінці обговорення. Перелік користувачів, що розмовляють українською мовою, — в підкатегорії User uk.

Якщо ви зовсім не знаєте кримськотатарської мови, проте хочете допомогти цьому розділу Вікіпедії deñiştir

  • Можна вставляти ілюстрації (наприклад, із аналогічних статей інших вікіпедій). Ось тут про це написано детальніше.
  • Якщо ви є досвідченим вікіпедистом, то можете допомогти у створенні шаблонів.
  • Можна допомогти вікіфікувати уже створені статті, тобто розставити внутрішні посилання там, де їх бракує (наприклад, на датах), замінити дефіс на тире там, де це необхідно.
  • Якщо ви є учасником української чи якоїсь іншої Вікіпедії, можете допомогти набрати новачків з-поміж людей, що знають кримськотатарську мову, проте погано уявляють, що таке Вікіпедія та як у ній працювати.

Якщо ви не розмовляєте і не пишете кримськотатарською мовою, проте трохи розумієте її deñiştir

  • Можна спробувати перекласти існуючі фрагменти статей, написані не кримськотатарською мовою (наприклад, підписи до малюнків). Якщо ви боїтесь, що недостатньо добре пишете кримськотатарською, не хвилюйтесь: краще так, ніж іншою мовою, а згодом хтось із більшим знанням мови відредагує. Сміливо натискайте кнопку «Редагувати» («Deñiştir») зверху і перекладайте. Не забудьте зберегти зміни (для цього слід натиснути внизу у вікні редагування на «Зберегти сторінку» («Saifeni saqla»)).
  • Можна допомогти структуризувати статті, наприклад, написавши свої рекомендації (можна українською) у вкладці «Обговорення» («Muzakere»), яку має кожна стаття.

Якщо ви розмовляєте кримськотатарською deñiştir

  • Можна написати свою статтю на цікаву для вас тему. Для того, щоби почати статтю, вставте у віконечко внизу (під заголовком «Створити нову статтю») назву майбутньої статті. Не переймайтесь форматуванням, вам обов'язково хтось допоможе. Знову ж, не забудьте зберегти зміни (для цього потрібно натиснути внизу у вікні редагування на «Зберегти сторінку» («Saifeni saqla»). Якщо назва вийшла не такою, як ви хотіли, не хвилюйтесь, статтю можна перейменувати, натиснувши на вкладку «Перейменувати» («Adını deñiştir»). Якщо ви сумніваєтесь, як писати, перегляньте інші статті цього розділу. Всі технічні запитання можна поставити, наприклад, на сторінці обговорення, ми постараємося якнайшвидше відповісти. Це лише здається, що тут щось складне — насправді все просто.
  • Можна відредагувати і розширити уже написані статті, дописати щось, що здається вам важливим. Натискайте зверху на кнопку «Редагувати» («Deñiştir») і сміливо редагуйте.


Ви можете створити нову статтю:

Загальні рекомендації deñiştir