Refat Appazov: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
Deñiştirme tasviri yoq
kDeñiştirme tasviri yoq
3 satır:
1920 senesi sentâbr 8-de [[Aqmescit]]te dünyağa kelgen Refat Appazov ilk tasilini [[Yalta]] şeerinde Qırımtatar mektebinde başladı, sekizinci sınıftan Rusça oqudı. Oquvdan soñ 1939 senesi [[Moskva]]daki N. Bauman adına Yüksek Tehnik oquv yurtuna (sabıq [[Şuralar Birligi]]nde eñ nufuzlı oquv yurtlarından biri) kire.
 
Oquvnı tamamlağan soñ Moskva civarında Kaliningrad (şimdi Korolöv) şeerinde yerleşkenşeerindeki ilmiy-tedqiqattetqiqiy institutındainstitutta çalışıp başlay, mında o ilki uzun menzilli raketler ve ŞSCB raket-kâinat tehnikası umumiy proyekt müendisi, meşur [[Sergey Korolöv]] ile tanıştı ve onıñ bivasta reberligi altında 20 yıl çalıştı. Refat Appazov tez arada yetekçi proyekt müendisler sırasında yer alıp, [[Çolpan]] ve [[Merih]] yoldaşlarına yollanılğan kâinat apparatları, Sovet-Amerika "Soyuz-Apollon", "Energiya-Buran" raket-kâinat kompleksleriniñ proyektlerine qoşuldı.
 
Refat Appazov 200-den ziyade ilmiy işler müellifidir. 1935 senesiniñ devamında bir zamanlar özüniñ oquğanı Bauman aliy tehnikiy oquv yurtunda ve Moskva Aviatsiya İnstitutında ocalıq yaptı, olacaq alimlerni azırladı.