Zıncırlı medrese: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
Deñiştirme tasviri yoq
33 satır:
Bugün Zıncırlı medrese [[Bağçasaray Devlet Tarihiy-Medeniy Qoruğı]]na ait bir abidedir. Medreseniñ binalarında tamir işleri yapıla.
 
== BugünküBugünki Halialı ==
ZincirliZıncırlı Medresemedrese, Hanhan Türbeleridürbesi, [[İsmail GaspıralıGasprinskiy]]niñ tarafındanqurdurğan kurulanmilliy Millimektep Mektepbinası ya(şimdi daQırım MüftülükMüftiligine Binasıait) ve hanlıgahanlıqqa ait diğerdiger kamu binalarıbinalar ile muhimmüim bir yapıinşaat kompleksidir. [[Rusya]] ve [[SovyetSŞCB|Sovet]] idaresi dönemindedevrinde harabçoq olganzararğa Zincirlioğratılğan MedreseZıncırlı medrese ve Hanhan Türbeleridürbesi 2007 ila -2009 yılları arasındaseneleri [[Türkiye Cumhuriyeti]]niñ [[TİKA]] agentligi tarafından tamir işleri yapılganyapılğan.
Qırım hanları ilehanlarınen beraber, Qırım'ın Millihalqınıñ milliy liderleri İsmail Gaspıralı ileGasprinskiy, sürgünde ölgenden sonsoñ [[BahçesarayBağçasaray]]'gağa mezarları getirilenketirilen [[Amet Özenbaşlı]] ve [[Mustafa Edige Qırımal]]'ınnıñ naaşlarınınnaaşlarınıñ defnedildiğidefin etilgeni alan bugün Kırım TatarlarıQırımtatarlar tarafından bir devletmilliy kabristanınaqabristanına dönüştürüldüçevirildi. [[TİKKA]]TİKA tarafından tamir edilgenetilgen Hacı Giray HanGeray Türbesidürbesi de Türkiye Cumhuriyeti Devletdevlet Bakanınaziri [[Faruk Çelik]] ile Türkiye Büyük Millet Meclisi BaşkanReis Yardımcısıyardımcısı [[Meral Akşener]] 'inniñ de katıldığıqatılğanı bir törenle 182009 Mayıssenesi 2009mayıs 18 tarihdekünü ziyarete açıldı.
 
[[Kategoriya:Bağçasaray]]