Torğay: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
Mzekiu (muzakere | İsseler)
Deñiştirme tasviri yoq
Deñiştirme tasviri yoq
1 satır:
[[Image: House sparrow04.jpg |thumb|'''{{PAGENAME}}''']]
'''Torğay''', - (“Passeridae”) familiyasın teşkil etgenfamiliyasından, insanlarğa yaqın yerde yaşağan, köçüci olmağan, [[quş]] türlerine berilgen ad.
 
11-12 cmsm boyunda, 50 qadar [[tür]]ü bardır. Umumiyetnen qaveerengiqaveerenki, qara ve boz renklidir. İnsanlarğa yaqın yaşağan torğaynıñ, arqası ve qanatları qaverengiqaverenki, qarın beti bozdurbozdır. ErkeklerninErkeklerniñ moynunuñboynunıñ astında qara bir leke bardır. Irğaçılar daa sönük renklidir.
'''Torğay''', (“Passeridae”) familiyasın teşkil etgen, insanlarğa yaqın yerde yaşağan, köçüci olmağan, [[quş]] türlerine berilgen ad.
 
MeyveMeyva ve böceklernen beslenir. Köçüci degildir. Tereklerge, quvuklarğaquvuqlarğa, dam astlarına tüzgün olmağan yuvalar yasar. Boş qarılğaç yuvalarınada kirer. Bütün dünyağa darqalğandır.
11-12 cm boyunda, 50 qadar [[tür]]ü bardır. Umumiyetnen qaveerengi, qara ve boz renklidir. İnsanlarğa yaqın yaşağan torğaynıñ, arqası ve qanatları qaverengi, qarın beti bozdur. Erkeklernin moynunuñ astında qara bir leke bardır. Irğaçılar daa sönük renklidir.
 
Meyve ve böceklernen beslenir. Köçüci degildir. Tereklerge, quvuklarğa, dam astlarına tüzgün olmağan yuvalar yasar. Boş qarılğaç yuvalarınada kirer. Bütün dünyağa darqalğandır.
 
==Tış Bağlantılar==