Eskişehir: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
Deñiştirme tasviri yoq
Deñiştirme tasviri yoq
1 satır:
[[Image:Eskişehir_Turkey_Provinces_locator.jpg|300px|thumb|Eskişehir vilâyeti]]
'''Eskişehir''' - [[Türkiye|Türkiye Cumhuriyeti]]niñ bir vilâyeti. Tarihtaki eski adı [[Dorlion]] edi. Ankaranıñ[[Ankara]]nıñ ğarbiy yaqında olğan Eskişehirniñ [[lületaşı]] namlıdır. Şeerde Anadolu ve Osman Ğazi Univertitetleri bardır. ŞeerinŞeerniñ ortasından Porsuk Özen'iözeni keçer. TemirDemir yollarınınyollarınıñ kesişim noqtasındadır. AnqaraAnkara ve İstanbul kibi eki balaban şeerinşeerniñ arasında qalğanı içün kelişkendir. YanıYañı yasalğan hızlıvızlı tren de Eskişehirden keçer. NüfusuEalisi 600. 000 kişiden koptürziyade. Eki üniversitesiuniversiteti (Anadolu ve Osman Ğazi Univertitetleri) bolğanıolğanı içün ögrenci şeeri dep bilinir. [[Türkiye]]'ninniñ en modernzemaneviy şeerlerinden birevidir.
 
'''Eskişehir''' - [[Türkiye|Türkiye Cumhuriyeti]]niñ bir vilâyeti. Tarihtaki eski adı [[Dorlion]] edi. Ankaranıñ ğarbiy yaqında olğan Eskişehirniñ [[lületaşı]] namlıdır. Şeerde Anadolu ve Osman Ğazi Univertitetleri bardır. Şeerin ortasından Porsuk Özen'i keçer. Temir yollarının kesişim noqtasındadır. Anqara ve İstanbul kibi eki balaban şeerin arasında qalğanı içün kelişkendir. Yanı yasalğan hızlı tren de Eskişehirden keçer. Nüfusu 600.000 kişiden koptür. Eki üniversitesi bolğanı içün ögrenci şeeri dep bilinir. [[Türkiye]]'nin en modern şeerlerinden birevidir.
Türkiyede eñ qalabalıq qırımtatar tamırlılarnıñ olğanı şeer. Şeer ealisiniñ tahminen 20% qırımtatar tamırlıdır. Şeerniñ belli qırımtatar tamırlı adamları arasında rametli [[Hasan Polatkan]] (Türkiyeniñ eski maliye nazirlerinden), rametli [[Sezai Aksoy]] (şeerniñ eski belediye reislerinden), [[Süreyya Özkefe]], [[Nihat Atacan]], [[Bilal Acuner]], [[Yenal Kaçıra]], [[İlhan Mansız]] (Türkiyeniñ eski milliy futbol taqımı futbolcuları), [[Cüneyt Arkın]] (kerçek adı Fahrettin Cüreklibatur, namlı kino oyuncısı) bardır.