Necip Hablemitoğlu: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
Deñiştirme tasviri yoq
Mzekiu (muzakere | İsseler)
Deñiştirme tasviri yoq
5 satır:
1974 senesinde [[Şuralar Sotsialistik Cumhuriyetler Birligi|Şuralar Birliginde]] zulüm, basqı, sürgün ve etnik ayrımcılıqnı añlatqan Sovyet Rusya’da Devlet Terörü adlı kitabını neşir etti. Aynı sene yazğan Yüzbinlerin Sürgünü kitabında [[qırımtatar sürgünligi]]ni añlattı.
 
1995 – 1996 senelerinde Birleşken Milletler Cemiyetiniñ [[Moldaviya]]da [[Gagauz]]larnıñ Latin elifbesine keçme proyektinde muşavir olıp vazife aldı. Türkiye tışındaki türkiy halqlarnen alâqalı pek çoq tedqiqatı ve kitabı olğan Hablemitoğlu 2002 senesinde eviniñ adlındaaldında oğrağanı bir suiqastnen öldürildi. Özündiy Univertitet ocası olğan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlunen evli ve eki qız balası bar edi. Vefatından evel diniy bir tariqat olğan [[Fettulahçılar]]nen alaqâlı bir tedqiqat yapa edi. Bu kitabı [[Köstebek]] adınen vefatından soñ neşir etildi.
 
Pek çoq kitabı ve maqalesi olğan Dr. Hablemitoğlu, ömrüniñ soñki yigirmi senesinde Ankara Univertitetinde ocalıq yaptı. Ana ve baba tarafından qırımtatar tamırlı olğan Hablemitoğlu [[İsmail Gasprinskiy]] ve qızı [[Şefiqa Gasprinskaya]]nıñ hususiy vesiqaları da olğan zengin bir arhivi bar edi.