Necip Hablemitoğlu: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
Mzekiu (muzakere | İsseler)
Yañı saife: '''Necip Hablemitoğlu''', (19542002) qırımtatar tamırlı Türkiyeli yazıcı, araştırmacı, tarihçi Dr. Necip Hablemitoğlu, 1954 senesinde Ankarada doğdı. A...
 
Mzekiu (muzakere | İsseler)
Deñiştirme tasviri yoq
7 satır:
1995 – 1996 senelerinde Birleşmiş Milletler Cemiyetiniñ [[Moldavya]]da [[Gagavuz]] Türklerinin Latin elifbasına keçme proyektinde müşavir olup vazife aldı. Türkiye tışındaki türkiy halqlarnen alaqalı pek çoq tetkiqatı ve kitabı olğan Hablemitoğlu 2002 senesinde evinin adlında oğrağanı bir suiqastnen öldürüldü. Özündiy Ünivertite ocası olğan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlunen evli ve eki qız balası bar edi.Vefatından evvel diniy bir tariqat olğan [[Fettulahçılar]]nen alaqalı bir tetqiqat yapa edi. Bu kitabı [[Köstebek]] adıynen vefatından soñ neşir etildi.
 
Pek çoq kitabı ve maqalesi olgonolğan Dr. Hablemitoğlu, ömürünün son yigirmi senesinde Ankara Ünivertitetinde ocalık yaptı. Ana ve baba tarafından qırımtatar tamırlı olğan Hablemitoğlu [[İsmail Gasprinskiy]] ve qızı [[Şefiqa Gasprinskiy]]nin ususiy vesiqaları da olğan zengin bir arşivi bar edi.
 
==Eserleri=