Memet Nuzet: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
kDeñiştirme tasviri yoq
kDeñiştirme tasviri yoq
7 satır:
[[1909 senesi]] politsiya nezareti altında bulunğan yaş şair, inqilâp cellâtları olğan devlet erbapları aqqında epigrammalar yazuvda qabaatlanıp qapatıla ve 4 ay [[Aqmescit]] [[türme]]sinde sorğu altında buluna. Apishaneden çıqqan soñ o [[Qırım]]dan kete. O vaqıtta şair [[Moskva]]da, [[Sankt Peterburg]]da, [[Nijniy Novgorod]]da, [[Qazan]]da, [[Ufa]]da, [[Uralsk]]te, [[Orenburg]]da buluna. 1910 senesiniñ başında, Qazanda [[Abdulla Toqay]]nen körüşe, onıñ lektsiyalarını diñley.
 
Memet Nuzet [[Kuybışev rayonı]]nıñ [[KöklüzKokluz]] köyünde ocalıq yapar eken, ağır hastalanıp, [[1934 senesi]] [[mayıs 4]]-te [[Kökköz]] hastahanesinde vefat etti.
 
Memet Nuzet şiiriyetniñ çeşit janrlarında eserler yarattı: satirik ve yumoristik şiirler, balalar içün şiirler, ahlâq ve turmuş, terbiye mevzularında şiirler, lirik şiirler, agitatsion şiirler, şiiriy pyesalar, poemalar ve ilâhre. Şairniñ böyle satirik ve yumoristik manzumeleriniñ halq arasında eñ ziyade meşur olğanlarından: “Noğaynıñ adağı”, “Uzun qulaq aziz”, “Ava sertiygen”, “Menden de geceñ hayır”, “Soqur közden seadet”, “Türküli namaz”, “Çoban ve eçki”, “Taqsim dersi”, “Qaydan çıqa?”, “Bizniñ babaylar”, “İçki qurbanı”, “Vaaz”, “Noğaynen molla”, “Tek mağa körünme”, “Ağır ceza” ve daa çoq eserlerini qayd etmek mümkün.