Samba: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
Deñiştirme tasviri yoq
Deñiştirme tasviri yoq
1 satır:
'''Samba''' (portugalce ''{{lang-pt|Samba''}}) - afrikalıAfrika ve avropalıAvropa üslüplerüslüpleri esasında yaratılğan braziliyalı[[Brazil]] [[muzıka]] janrıdır. Samba, adet üzre, BraziliyaBrazil ve Karnavalnıñ timsali olaraq tayin etile. Braziliyalı icra eticilerniñ deyerlik episi, karyeranıñ belli bir vaqtında bu üslüpteki eserlerni icra etken edi, muzıkanıñ braziliyalıbrazil üslüplerniñüslüpleriniñ çoqusı ise sambanıñ tesirinden asıl olğan. Samba muzıkası ile, oña has samba adınenadlı braziliyalıbir oyun icra etile.
 
"''Samba''" sözü, [[Семба|semba]] ([[Кімбундо (мова)|kimbundo]] tilinde “zevq-sefa” ya da [[Кіконго|kikongo]] tilinde “itibar”) degen merasim muzıkasınıñ [[angolaAngola]] muzıka janrınıñ adından ve onen bağlı oyun üslübinden peyda olğanolğanı dep sayıla.
 
=== Samba-dі-brekі ===
Samba- - brekі (-{Samba de breque}-) - sambanıñ ğayipğayıp olğan üslübi, onıñ esas hususiyeti, laqırdı qısımları, sıq -yani dialoglar edi. Yırcınıñ yırlamağa ve farqlı seslernen laf etmege qabiliyeti olmaq kerek edi. Yırlarnıñ metin mevzuları, sıq küldürgen ikâyelerni tarif ete ediler. -{Breque}-, yırlardaki sıq-sıq kelgen “toqtatuvlar” sebebinden eski braziliyalıBrazil jargonında “aqsatmaq” demektir.
 
[[Kategoriya:Pages with unreviewed translations]]
[[Kategoriya:Muzıka]]
[[Kategoriya:Brazil]]