Fleyta: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
Created by translating the page "Флейта"
Deñiştirme tasviri yoq
 
1 satır:
[[Fayl:Flute_player.jpg|thumb|240x240px|Fleytacı zıtköndelen ketipfleytada fleyta oynayçala]]
'''Fleyta''' (Almanca: Flöte), kevde divarınıñ (kövde) divarınıñ keskin çetini kesken birkesip, ava aqımınıñaqımı tesiri altındatesirinden ava sütunnıñsutunı titregeni yapmağatitremege başlağan nefesli muzıka aletleriniñ umumiy adıdıradı Fleyta adetince ihtisasiyİhtisasiy muzıkada eñ tarqalğan fleyta türüne zıt- ketipköndelen fleytağa adetince fleyta denirdenile.
 
Fleyta, eñ eski muzıka aletlerinden biridir.  FleytanıñTa atası,qadimiy eski zamanlardahalqlarda peyda olğan sıradanadiy bir sızğıravuqnısızğıravuqqa adlandırılabilirfleytanıñ atası demek mümkün, ve o künlerdezamanlarda o, bir muzıka aleti degil, misal içün Şimal ve Cenüp AmerikaAmerikadaki balçıqtanyerli halqlar sızğıravuqnı balçıq, kemiktenkemik ve ağaçtan sızgıravuqnı yapqan Qızıl terilileri kibiyapıp, diniy büyülisiirli merasimlerni kerçekleştirmekicra içünetmesine bir oyuncakoyuncaq ya da cihaztertibatları edi. kilden, kemikten ve tahtadan ıslık yaptılar.
 
Bulunğanİlk ilktapılğan kemik fleytafleytası dört delikkedelikli saiptiedi ve bir Neandertalneandertal tarafından yapıldıyapılğan edi.