Anime: Versiyalar arasındaki farq

Content deleted Content added
Created by translating the page "Аніме"
(farq yoq)

Saifeniñ 06:56, 2021 s. iyülniñ 1 tarihındaki alı

Anime (yaponca アニメ HSE: [an̠ʲime] (diñlemek), inglizce animation[animation] — animatsıya kele) Yaponiyada peyda olğan bir animatsıya tarzıdır. Diger devletniñ animatsıyalarından temel farqı, animeniñ balalarğa degil, daa çoq ösmürlerge ve atta yetişkenlerge cönetilgendir. Sadece Yaponiyada degil, dünyada da rağbetlidirі[1].

Anime sıqça (ancaq er zaman degil) şahısları ve fonu köstermeniñ has tarzında farqlılık kösterir. TK serialları ve ayrıca video taşıyıcılarda ya da film köstermeleri içün uyğunlaştırğan filmler şeklinde çıqarılır. Anime, diger devletlerde animatsiyanıñ degil kinonıñ hasiyetnamesi olğan acayip bir janr çeşitliginen vasıflandırılır. Umumiy janrlarğa (areket, dedektiv vb.) ilâve olaraq, sadece animege has özgün janrlar bardır. Çeşitlilik ve er yaştan izleyicige yönelişlik, animeniñ ana imtiyazlarıdır. Diger devletlerde animatsıya çoqusında balalar içün mücerret bir sanattır ya da parodiya ve mizah içün qullanılırken anime tam qıymetli bir sanattır.

  1. «Breaking The „Rules“: The Transmission Of Japanese Culture In The Age Of Globalization». Susan Napier Mitsubishi Professor of Japanese Studies, University of Texas, USA. 2005. 24 лютого 2008 teşkerilgen. 9 лютого 2006 arhivlengen.